Today.ua

У Туреччині через пожежі масово евакуюють українців: туристів просять утриматися від подорожей

Пожежі поблизу курортних зон в Туреччині тривають вже дев'ятий день. За останню добу було евакуйовано туристів, які відпочивали в провінції Мугла. Серед них були і українці. Через сильний вогонь і дим евакуація по суші була неможлива, тому людей з речами перевезли по морю в готель Fun&Sun Smart Voxx, віддалений від зони пожежі.

За словами консула України в Анталії Еміра Рустамова, турецька сторона оперативно реагує на запити України і надає туристам необхідну допомогу. При цьому, українців просять утриматися від поїздок в райони Туреччини, де горять ліси, щоб не наражати себе на небезпеку.

Станом на ранок 5 серпня в Туреччині стихія продовжує бушувати в районах Анталії і Мугла. Пожежі в Туреччині вже забрали вісім життів, ще 864 людини постраждали. Вогонь продовжують гасити в провінціях Адана, Анталья, Мерсин, Анталья і Стамбул.

З 28 липня, коли почалися пожежі, попит на путівки до Туреччини серед українців у цьому напрямку просів на 20%. Деякі туроператори знизили ціни на тури на Егейське узбережжя в середньому на 10-15%. Рейси по даному напрямку авіакомпанії не скасовують, але багато людей вирішили відмовитися від поїздок і вимагають повернути гроші за путівки.

Раніше повідомлялося, що пожежі в Туреччині і Греції впливають на погоду в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ