Today.ua

У МОН розповіли, як будуть навчатися українські школярі з 1 вересня

Новий навчальний рік вже не за горами. Канікули закінчаться трохи більше, ніж через місяць, і у батьків і вчителів є питання з приводу того, як буде проходити навчання дітей з 1 вересня. Нагадаємо, що попередній навчальний рік в травні школярі закінчували в очному форматі.

Заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій повідомила, що 1 вересня українські школярі сядуть за парти в стандартному форматі, тобто в очному. Дистанційного навчання поки в Міністерстві охорони здоров'я не передбачається.

При цьому, всіх викладачів закликають до 1 вересня в терміновому порядку вакцинуватися. Вакцинація дітей від коронавіруса в Україні поки не передбачена. У Міністерстві охорони здоров'я тримають ситуацію під контролем і обіцяють в разі будь-яких змін провести бесіду з батьками напередодні нового навчального року. Проте, елементи дистанційного навчання так чи інакше будуть присутні в процесі навчання школярів. МОН планує розширювати Всеукраїнську школу онлайн і більше використовувати змішаний формат навчання. Під час карантину такий формат показав свої результати, тому по можливості його планують вдосконалювати.

Раніше повідомлялося, що школи в Україні поступово почнуть скасовувати навчання в 10-11 класах і переводити дітей після 9 класів у профільні академічні ліцеї, академії, опорні установи та їх філії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ