Today.ua

У Міносвіти оцінили ймовірність переходу учнів на дистанційне навчання з 1 вересня

Можливість дистанційного навчання учнів українських шкіл з 1 вересня виключати не варто. Все залежить від дисципліни українців. Так вважає міністр освіти Сергій Шкарлет.

У Міносвіти сподіваються, що вакцинація дасть колективний імунітет і рівень захворюваності коронавірусом почне знижуватися. Поки що не розглядається сценарій, що у вересні учні не сядуть за парти. Принаймні, дитячі сади, спеціальні установи та 1-4 класи в обов'язковому порядку повинні вчитися очно, вважають в міністерстві.

За словами Шкарлета, у кінці жовтня, погода, як правило, псується, і діти починають хворіти на респіраторні захворювання. З цього періоду учнів, можливо, і переведуть на "дистанційку", щоб знизити ризики. Адже освітня платформа "Всеукраїнська школа онлайн" дуже добре себе зарекомендувала за останній рік. Вчителі поліпшили дистанційний процес навчання, який ніяк не постраждав через те, що діти вчилися "віддалено". Частина освоєних цифрових інструментів в арсеналі українських педагогів, ймовірно, залишиться і після пандемії. Школи та викладачі, які "розсмакували" плюси онлайн-платформ, навряд чи захочуть повністю розпрощатися з ними. Це і зручно, і ефективно.

Мобільний додаток "Всеукраїнська школа онлайн" доступний для скачування в Play Market від Google і AppGallery від Huawei. Незабаром додаток вийде і для користувачів iOS. Контент у ньому розрахований на школярів 5-11 класів.

Нагадаємо, в різних областях України змінили дату початку літніх канікул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ