ТОП-5 секретів приготування смачної італійської піци у себе на кухні

Піца - це страва, якою можна не тільки смачно перекусити десь в кафе, а й пригостити гостей у себе вдома, або взяти з собою на пікнік. Варіантів начинок до піци дуже багато, і для кожного можна вибрати свою за смаком. Але також важливою складовою піци є тісто. Якщо ви хочете приготувати справжню італійську піцу, то потрібно скористатися секретами професійних піццайоло.

ТОП-5 секретів приготування смачної італійської піци у себе на кухні - today.ua

Рецепт тіста для смачної італійської піци складається з: дріжджів, борошна і води. Щоб тісто вийшло таким, як потрібно, залиште його на добу в теплому місці "побродити".

Італійське борошно для тіста

Щоб тісто вийшло повітряним, потрібно використовувати італійське борошно з м'яких сортів пшениці зі ступенем помелу 00. Це підтвердить кожен італієць, який готує і їсть піцу.

Томатна паста

Якщо ви хочете отримати справжню італійську піцу, тоді треба використовувати саме томатну пасту. Про кетчуп італійці й гадки не мають і його не використовують. ТОП-5 секретів приготування смачної італійської піци у себе на кухні

Готувати в печі при високих температурах

Для приготування справжньої італійської піци слід використовувати піч, тільки тоді у вас вийде хрустка скоринка і м'яка серединка. Ідеальна температура для піци - 280 градусів. Дивіться за тим, щоб піца не згоріла, тут важливо не перетримати.

Начинку слід запікати разом з основою

Важливий момент - піца формується і запікається відразу в повній комплектації - тісто з начинкою. Сир також відразу ж посипається зверху на піцу. А ось зелень можна додати вже в самому кінці.

Сир обибирати тільки моцарелу

За рахунок моцарели піца стає соковитою, м'якою і просто тане в роті. А ось тверді сорти сиру роблять піцу тільки твердіше. Італійці їх не використовують.

Раніше повідомлялося, як приготувати тісто для піци на кефірі зі смачною начинкою.

ДЖЕРЕЛОobozrevatel.com