Today.ua

Свята Трійця 2021: дата свята і найзначніші традиції

День Святої Трійці відзначають на 50-й день після Великодня, тому друга назва свята - П'ятидесятниця. Основні і найважливіші традиції Трійці 2021 і дата святкування.

Трійця - одне з 12 головних свят в Православ'ї, яке символізує триєдність Бога і пов'язане з описаним в Біблії зішестям на землю Святого Духа. У 2021 року святкування П'ятидесятниці у католиків випадає на 30 травня, православні християни відзначатимуть пізніше - 20 червня.  Православний День Святої Трійці в Україні є святковим днем, і він випадає на неділю, тому українці отримають додатковий вихідний в понеділок, 21 червня.

У переддень свята віруючі поминають померлих близьких, наводять порядки в своїх будинках. Жінки напередодні Святої Трійці печуть хліб - символ родючості.

Згідно древнім традиціям, Трійця відзначається три дні, в цей період слід відвідувати храми. А після церковної служби влаштовують веселі гуляння. На стіл можна ставити будь-які частування, оскільки поста немає.

Заборонено на Трійцю сваритися й ображатися, займатися фізичною працею і рукоділлям, а також купатися в природних водоймах.

Дізнайтеся також, яка погода буде в Україні в червні 2021. Метеорологи прогнозують температурні зміни, а також відсутність опадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ