Суп-пюре з кабачків: простий рецепт сезонної альтернативи борщу

Автор: Лобанова Єлизавета

У літні жаркі дні хочеться побалувати себе чимось легким і в той же час поживним. Любителям перших страв можна порекомендувати приготувати легкий суп-пюре з кабачків, із додаванням томатів, солодкого перцю, картоплі, часнику і вершків. Страва виходить поживною і дієтичною, адже кабачок - низькокалорійний овоч, багатий клітковиною.

Суп-пюре з кабачків: простий рецепт сезонної альтернативи борщу - today.ua

На приготування такого супу у вас піде не більше півгодини. Годувати його можна навіть маленьким дітям, адже це справжнє джерело вітамінів. Нижче представляємо детальний рецепт.

Суп-пюре з кабачків

Інгредієнти:

  • 600 грамів кабачків;
  • 300 грамів томатів;
  • 1 цибулина;
  • 1 солодкий перець;
  • 200 мілілітрів 33% вершків;
  • 600 мілілітрів води;
  • 1 столова ложка рослинної олії;
  • петрушка;
  • кріп;
  • чорний мелений перець;
  • сіль.

Суп-пюре з кабачків: простий рецепт сезонної альтернативи борщу

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  • Кабачки помийте, очистіть від шкірки, наріжте кубиками.
  • Болгарський перець очистіть від серцевини і також наріжте кубиками.
  • Томати помийте, очистіть від шкірки, наріжте.
  • Цибулю дрібно поріжте та обсмажте на сковороді.
  • Додайте до цибулі томати, солодкий перець, і тушкуйте овочі ще 10 хвилин до готовності.
  • Петрушку і кріп помийте, дрібно наріжте. Якщо суп не їстимуть діти, додайте ще трохи часнику.
  • У каструлю з водою викладіть кабачки, додайте воду, варіть кабачки до готовності, додайте обсмажені овочі, сіль, перець, петрушку, кріп.
  • Проваріть всі інгредієнти, потім додайте до страви вершки і взбийте все блендером до консистенції пюре. Густоту крем-супу можна регулювати додаванням вершків.
  • Подавайте суп в глибоких тарілках, попередньо прикрасивши страву зеленню.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати холодний літній борщ без м'яса, який вгамує спрагу в спеку.