Today.ua

Що почне відбуватися з організмом, якщо їсти капусту кожного дня

Влітку багато хто хоче наситити свій організм вітамінами на рік вперед, проте цього зробити неможливо. Навпаки, надлишок якихось сезонних овочів або фруктів може зіграти злий жарт з вашим організмом. Давайте дізнаємося, що буде відбуватися з нашим організмом, якщо, наприклад, щодня їсти капусту.

Цей овоч здатний очистити людський організм від шкідливих шлаків і токсинів. У капусті дуже багато клітковини, яка просто необхідна для нашого кишечника. Крім того, вона містить вітаміни групи С, А, К, вітаміни групи В, бета-картон, калій, кальцій і магній, а також амінокислоти лютеїн і теанін. Клітковина капусти є їжею для мікробіоти кишечника, а саме від його стану залежать наші настрій, імунітет та здатність протистояти хворобам.

Багата капуста і антиоксидантами. Так, магній, вітамін С, антоціани і флавоноїди борються із запальними процесами в організмі, виводять шкідливі вільні радикали. Також ці компоненти підтримують в тонусі наші судини і серце. Цей овоч незамінний для всіх, хто страждає на вегето-судинну дистонію та перепади тиску.

Говорити про те, яка капуста корисніша, вкрай складно. У кожного сорту є свої корисні властивості. Наприклад, білокачанна капуста підтримує баланс води і солі в організмі, і здатна поліпшити стан крові. Крім того, цей вид капусти бере дуже активну участь в будівництві нових клітин. Білокачанна капуста прискорює метаболізм, тому всім, хто хоче схуднути, варто її вживати в їжу. Цвітну капусту потрібно їсти при хворобах серця. У ній дуже багато вітаміну С. Також цей овоч варто їсти тим, хто страждає від різних інфекційних хвороб.

Популярна нині капуста брокколі багата хлорофілом і токоферолом, які уповільнюють старіння. Також вона допомагає нормалізувати вміст цукру в крові, про що важливо знати діабетикам.

Але незважаючи на все перераховане вище, зловживати тим чи іншим видом капусти категорично не можна. У великих дозах овоч може провокувати здуття живота, діарею і нудоту. У мінімальній кількості капусту потрібно вживати людям з хворобами щитовидної залози, нирок і печінки.

Раніше повідомлялося, що почне відбуватися з організмом, якщо їсти полуницю кожен день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ