Шашлик із індички в маринаді з квасу: пікантний рецепт літньої страви

Автор: Лобанова Єлизавета

Шашлик можна приготувати з будь-якого м'яса, головне, смачно його замаринувати і обрати якісне м'ясо. Тим, хто не любить жирну свинину, або сухувату курку, найкраще купити на базарі індичку і замаринувати її в квасі. Такий шашлик перевершить всі ваші очікування.

Шашлик із індички в маринаді з квасу: пікантний рецепт літньої страви - today.ua

Шашлик з індички в маринаді з квасу

Інгредієнти:

  • 1,5 кг філе стегна індички
  • 1 л хлібного квасу
  • 3 зубчики часнику
  • 1/2 ч. ложки сушеного розмарину
  • 1 ч. ложка кмину
  • сіль та перець - за смаком.

Шашлик із індички в маринаді з квасу: пікантний рецепт літньої страви

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Філе індички нарізаємо порційними кубиками по 4 см.
  2. Кмин товчемо в ступці або розминаємо рукояткою ножа, часник дрібно ріжемо, змішуємо спеції. При бажанні можна нарізати кільцями цибулю, але варто врахувати, що на багатті цибуля може підгорати.
  3. Індичку заливаємо квасом, щоб він повністю покрив м'ясо. Зверху висипаємо суміш спецій.
  4. Ставимо шашлик до холодильнику. Бажано, щоб м'ясо промаринувалося не менше 6 годин, а потім його можна нанизувати на шампури і смажити. В середньому шашлик з індички готується близько 12-15 хвилин. При смаженні шашлик треба постійно обертати.

Для шашлику з індички можна спробувати ще один класичний рецепт маринаду, в який входить соєвий соус, гірчиця і мед. Якщо вам не подобаються солодкі маринади, то мед можна не додавати. І пам'ятайте, що маринади з солодких інгредієнтів підгорають частіше, ніж інші. Тому готувати такий шашлик потрібно не на самому великому вогні.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Раніше ми повідомляли смачний рецепт маринаду для свинячого шашлику, в якому м'ясо буде готове до смаження всього через 3 години.

Головне