Шашлик можна приготувати з будь-якого м'яса, головне, смачно його замаринувати і обрати якісне м'ясо. Тим, хто не любить жирну свинину, або сухувату курку, найкраще купити на базарі індичку і замаринувати її в квасі. Такий шашлик перевершить всі ваші очікування.
Шашлик з індички в маринаді з квасу
Інгредієнти:
- 1,5 кг філе стегна індички
- 1 л хлібного квасу
- 3 зубчики часнику
- 1/2 ч. ложки сушеного розмарину
- 1 ч. ложка кмину
- сіль та перець - за смаком.
- Філе індички нарізаємо порційними кубиками по 4 см.
- Кмин товчемо в ступці або розминаємо рукояткою ножа, часник дрібно ріжемо, змішуємо спеції. При бажанні можна нарізати кільцями цибулю, але варто врахувати, що на багатті цибуля може підгорати.
- Індичку заливаємо квасом, щоб він повністю покрив м'ясо. Зверху висипаємо суміш спецій.
- Ставимо шашлик до холодильнику. Бажано, щоб м'ясо промаринувалося не менше 6 годин, а потім його можна нанизувати на шампури і смажити. В середньому шашлик з індички готується близько 12-15 хвилин. При смаженні шашлик треба постійно обертати.
Для шашлику з індички можна спробувати ще один класичний рецепт маринаду, в який входить соєвий соус, гірчиця і мед. Якщо вам не подобаються солодкі маринади, то мед можна не додавати. І пам'ятайте, що маринади з солодких інгредієнтів підгорають частіше, ніж інші. Тому готувати такий шашлик потрібно не на самому великому вогні.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Раніше ми повідомляли смачний рецепт маринаду для свинячого шашлику, в якому м'ясо буде готове до смаження всього через 3 години.