Омлет на сніданок - це традиційна страва, яку як і борщ, кожна господиня готує за своїм рецептом. Хтось додає в омлет сметану, хтось молоко або вершки, можна смажити омлет з двох сторін, а можна тільки з однієї ... Але якщо ви хочете, щоб ваш омлет вийшов пишним, то секрет тут один - додайте до яєць лимонний сік.
Поєднання цитрусових з яйцями може здатися вам дивним, але в готовому омлеті ви навіть не відчуєте кислинку, а ось те, що омлет вийде пишним - це факт.
Такий ефект створюється в результаті хімічної реакції між білками яєць і кислотністю лимонного соку. При нагріванні структура білка яєць почне змінюватися, згортатися і саме кислотність створить повітряну текстуру. Збивання яєць з кислотою допоможе утримати бульбашки повітря. Крім того, вода, яка міститься в лимонному соці, уповільнив швидкість збиття яєць і білки не так швидко будуть згортатися, тому структура омлету виходить більш пухнаста.
Робіть ваші сніданки смачними і не бійтеся експериментувати. Адже ніколи не пізно порадувати себе і близьких чимось смачним.
Раніше повідомлялося, через яких помилок господарок котлети виходять жорсткими і сухими.