Секрети приготування пишного омлету: який інгредієнт потрібно додати

Автор: Лобанова Єлизавета

Омлет на сніданок - це традиційна страва, яку як і борщ, кожна господиня готує за своїм рецептом. Хтось додає в омлет сметану, хтось молоко або вершки, можна смажити омлет з двох сторін, а можна тільки з однієї ... Але якщо ви хочете, щоб ваш омлет вийшов пишним, то секрет тут один - додайте до яєць лимонний сік.

Секрети приготування пишного омлету: який інгредієнт потрібно додати - today.ua

Поєднання цитрусових з яйцями може здатися вам дивним, але в готовому омлеті ви навіть не відчуєте кислинку, а ось те, що омлет вийде пишним - це факт.

Такий ефект створюється в результаті хімічної реакції між білками яєць і кислотністю лимонного соку. При нагріванні структура білка яєць почне змінюватися, згортатися і саме кислотність створить повітряну текстуру. Збивання яєць з кислотою допоможе утримати бульбашки повітря. Крім того, вода, яка міститься в лимонному соці, уповільнив швидкість збиття яєць і білки не так швидко будуть згортатися, тому структура омлету виходить більш пухнаста. Секрети приготування пишного омлету: який інгредієнт потрібно додати Додайте кілька крапель свіжого лимона безпосередньо перед тим, як вилити збиті яйця на сковороду. Не бійтеся додавати в омлет звичні вам спеції, вони не завадять структурі страви.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Робіть ваші сніданки смачними і не бійтеся експериментувати. Адже ніколи не пізно порадувати себе і близьких чимось смачним.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Раніше повідомлялося, через яких помилок господарок котлети виходять жорсткими і сухими.

Головне