Today.ua

Зеленський закликав визнати Росію державою-терористом

Президент України Володимир Зеленський закликав держави світу відреагувати на ракетний обстріл центру Харкова та визнати Росію державою-терористом. Про це він сказав у відеозверненні.

"Удар по Харкову – це військовий злочин. Це державний тероризм РФ. Після такого РФ – це держава-терорист. Відповідно, має бути ним офіційно.

Закликаємо всі держави світу негайно та дієво відреагувати на таку злочинну тактику агресора та проголосити, що РФ здійснює державний тероризм", - сказав Глава держави.

Нагадаємо, сьогодні у першій половині дня, 1 березня, російські окупанти випустили крилату ракету по центральній площі Харкова. Постраждали кілька будівель, у тому числі будівля Харківської обласної військової адміністрації. Загинуло щонайменше 10 людей, понад 20 поранено. Кількість загиблих та поранених уточнюється.

Станом на ранок 1 березня 2022 року російські окупанти перебували неподалік Києва, Харкова, Херсона, Сум. Ідуть важкі бої. Також тривають бої у північних, північно-східних, східних та південних областях. У районі Маріуполя підрозділи ЗСУ продовжують чинити серйозний опір російським окупантам.

Раніше повідомлялося, що у місті Дергачі Харківської області поліцейські підбили два танки російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ