Today.ua

Зарплати та пільги: яку допомогу надають бійцям ЗСУ під час війни

Україна вже більше місяця бореться із російськими військами, які вторглися 24 лютого. Мільйони українців стали на захист своєї Батьківщини. Держава пропонує фінансову допомогу та підтримку українським захисникам та їхнім сім'ям…

З 24 лютого українським військовослужбовцям, які не беруть безпосередню участь у боях, нараховується додаткова грошова винагорода у розмірі 30 000 гривень. Таку ж допомогу отримують нацгвардійці, співробітники СБУ та прикордонники.

Українські захисники, які беруть участь у боях із російськими окупантами, отримуватимуть додатково не 30 000 гривень, а 100 000 гривень на місяць. Щоправда, ця сума розраховується на кількість днів, проведених на передовій. Тобто насправді допомога може бути меншою, ніж 100 000 гривень.

За повний місяць за військового стану рядовий боєць ЗСУ отримуватиме 43 244 гривень, а за участі у боях – 113 244 гривень. У офіцерів виплати, звісно, більше.

Також передбачаються грошові виплати за знищення ворожої військової техніки. Причому виплати доволі значні – від 12 000 гривень. Сім'ї загиблих військовослужбовців отримають допомогу у 15 млн гривень. Це одноразова допомога від держави.

Крім того, учасники боїв мають 75% знижку за квартплату та комуналку, безкоштовний проїзд, безкоштовний медпрепарат за рецептом, першочергове забезпечення житлом та земельною ділянкою, щорічну грошову допомогу та ін.

Нагадаємо, 31 березня буде останнім днем, коли українці можуть подати заявку у "Дії" на отримання фінансової допомоги у розмірі 6500 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ