Today.ua

Через обстріл окупантами Десни загинуло 87 людей – Зеленський

Внаслідок удару російських окупантів по навчальному центру української армії у селищі Десна (Чернігівська обл.) загинули 87 людей. Про це під час виступу на Давоському економічному форумі розповів президент України Володимир Зеленський.

Він заявив, що рятувальні роботи у Десні закінчилися. Внаслідок ворожого обстрілу загинули 87 людей. Скільки поранених – не повідомляється. Нагадаємо, військові РФ 17 травня завдали ракетного удару по селищу Десна. Внаслідок цього постраждали мирні жителі. Було пошкоджено житлові будинки.

З Чернігівської області військові РФ втекли наприкінці березня. З того часу війська РФ постійно обстрілюють Чернігівщину з території Росії. Вони використовують для цього міномети та артилерію. Були випадки, коли населені пункти Чернігівської області обстрілювали крилатими ракетами (як у випадку з Десною) та ракетами з гелікоптерів.

Так, за даними спікера Міноборони України Олександра Мотузяника, війська РФ 23 травня з території Росії обстріляли Чернігівську та Сумську області. Під приціл ворога потрапили, зокрема, села Грем'яче, Миколаївка, Кучерівка та Спаське.

Раніше радник голови ОП України Михайло Подоляк сказав, що президент Володимир Зеленський знищить "російську варварську цивілізацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ