Today.ua

Із космосу на Землю налетіла потужна магнітна буря: скільки триватиме і чим небезпечна

На Землі почалася магнітна буря. Вона триватиме два дні. За цей час геомагнітний шторм не раз випробує наші судини і нерви на міцність. Медики дали всім поради, як можна мінімізувати шкідливий вплив із космосу.

Сонце послало до Землі потік заряджених часточок, що призвело до магнітної бурі. Космічна негода обрушилася на нашу планету сьогодні, 12 липня. Але, на жаль, сьогоднішнім днем не обійдеться. Магнітна буря триватиме і завтра, у вівторок. І лише в середу вона відступить.

Індекс геомагнітної активності цієї бурі дорівнює 4. Та, якщо врахувати, що шкала 9-бальна, то 4 - це не так уже й багато. Однак і при таких геомагнітних збуреннях багато хто може нездужати. При цьому люди із захворюваннями серцево-судинної системи більш схильні до ризику, ніж ті, у кого таких захворювань немає (якщо такі є, - авт.).

Медики радять їм у такі дні постійно тримати на контролі свій артеріальний тиск, запастися таблетками, які вони зазвичай вживають, а також гарненько виспатись і не перенапружуватись ні фізично, ні емоційно.

При цьому слід пам'ятати й інші прості правила, які допоможуть вам уникнути лікарняного ліжка:

Нагадаємо, фахівці назвали топ-5 продуктів на сніданок, які сприяють зниженню артеріального тиску. Це, в першу чергу, овочі і фрукти, які містять у собі багато калію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ