Today.ua

ЗСУ збили командирський вертоліт окупантів

На Одещині бійці ЗСУ збили російський вертоліт зв'язку та управління Мі-35М. Про це розповів представник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Де конкретно збили цей російський гелікоптер – не повідомляється. У Мережі тільки-но показали уламки, які від нього залишилися.

Багатоцільовий гелікоптер Мі-35М випускають із 2005 року. Він може використовуватися для нанесення авіаударів, для транспортування особового складу та вантажів. Іноді на нього встановлюють спеціальну апаратуру зв'язку та управління. Так вертоліт стає своєрідним пересувним командним пунктом.

Тим часом, за даними Генштабу ЗСУ, з 24 лютого по 30 травня 2022 року бійці ЗСУ збили 207 літаків та 174 вертольоти російських окупантів. Декількох російських льотчиків вдалося взяти в полон. Крім того, українське ППО за цей період збило понад 500 безпілотників оперативно-тактичного рівня.

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти не припиняють наступати у Донецькій та Луганській областях. Зараз вони поставили перед собою завдання оточити та захопити Лисичанськ та Сєверодонецьк. Їм вдалося досягти околиць Сєвєродонецька. Там їх зупинили бійці ЗСУ.

Нагадаємо, раніше британські ЗМІ розсекретили діагноз глави Кремля Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ