Today.ua

Незабаром Київ отримає Велику окружну дорогу, яку заклали на початку 20 століття

Незабаром Київ, нарешті, отримає Велику окружну дорогу. До кінця 2021 року планують завершити ділянку від Мінського проспекту до вулиці Богатирська і зробити її доступною для проїзду автомобілів.

Про це, за словами заступника столичного градоначальника Олександра Густєлєва, повідомляє прес-служба КМДА.

Таким чином, в Києві планують завершити, мабуть, найбільш "бородатий" столичний довгобуд. Адже, якщо вірити Вікіпедії, то це будівництво століття (а вірніше двох століть) заклали ще за царя, на початку 20 століття. Потім, вже в 30-і роки, його продовжили. А в 60-70-ті роки була зроблена спроба об'єднати всі розрізнені ділянки. Однак і тоді влада не змогла втілити цей задум. І тепер, нарешті, мер Віталій Кличко обіцяє подарувати киянам Велику окружну в завершеному вигляді.

Зараз закінчують ремонтні роботи на ділянці між вулицями Сім'ї Кульженків і Богатирською. Буде завершено надземний перехід та облаштовані дві транспортні розв'язки в місці, де Богатирська перетинається із залізницею.

Далі піде новий етап. Дорожні будівельники обладнають з'їзди від вулиці Сім'ї Кульженків до вулиці Богатирської. І вже до кінця поточного року на цій ділянці дороги почнуть їздити автомобілі. Столичний чиновник запевнив, що всі роботи йдуть за планом і будуть завершені ще в цьому році.

Кровну зацікавленість Густєлєва в завершенні робіт на Великій окружній дорозі можна зрозуміти. Виявляється, ще в липні на одному із засідань Київради Віталій Кличко заявив, що звільнить чиновника, який відповідає за будівництво Подільсько-Воскресенського моста, якщо об'єкт не завершать вчасно. Ну, а оскільки саме Густєлєв, як заступник з питань транспорту, курирує це будівництво, то й "відповідати головою" доведеться йому.

Нагадаємо, метро на Виноградар в Києві не встигають добудувати до кінця поточного року. Підрядник скаржиться на брак грошей і вимагає перенести термін здачі об'єкта в експлуатацію на 2023 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ