Today.ua

Повернення до Києва: названо причину, через яку жінок і дітей просять поки що не приїжджати до столиці

Останніми днями повернення до Києва стає дедалі масовішим явищем. Причому до столиці повертаються не лише чоловіки, але також і жінки з дітьми та люди похилого віку. Проте військова влада столиці вважає, що дітям і літнім людям поки що в столиці не місце. Те саме стосується і жінок, якщо вони не зайняті у роботі об'єктів критичної інфраструктури міста. Тобто, цим категоріям громадян поки не варто поспішати з поверненням до столиці.

Про це розповів голова Київської міської воєнної адміністрації Микола Жирнов в інтерв'ю одному зі столичних видань.

Звісно, бажання людей повернутися до своїх рідних домівок цілком зрозуміле. Багато хто втікав із дому похапцем, не прихопивши з собою навіть найнеобхіднішого. Втім, навіть якщо комусь пощастило з евакуацією, то все одно рідний будинок краще за будь-який винайнятий куток. До того ж, у людей елементарно закінчуються гроші. Треба поновлюватись на роботі і заробляти на прожиття. Проте військова адміністрація просить людей наразі почекати з поверненням до Києва. Особливо це стосується вразливих категорій – жінок із дітьми і людей похилого віку. Якщо їхня присутність у столиці зараз не критично важлива для її життєдіяльності, і якщо їм є де пожити, то краще поки не повертатися.

"Адже є небезпека як авіаційних та ракетних ударів, так і дій ДРГ противника. Та й загалом противник не відмовився від мети захопити столицю. Основна умова для безпечного повернення до Києва – це закінчення війни", – каже Микола Жирнов.

Це стало очевидним після того, як противник нещодавно обстріляв Дарницький район столиці, розбомбивши оборонне підприємство разом із працівниками, які там працювали.

Отже, незважаючи на те, що в Києві настає найчарівніша пора, і незабаром місто потопатиме в цвітінні каштанів, краще перечекати цю пору десь у тилу.

Нагадаємо, столичний мер Віталій Кличко розповів, якими будуть у Києві тарифи на гарячу воду після закінчення опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ