Today.ua

В університетах та інших вишах вводять обов'язкові щеплення від коронавірусу

У вищих навчальних закладах, а також у наукових установах щеплення від коронавірусу стануть обов'язковими для всього персоналу. Так вирішив МОЗ, доповнивши список громадян, які підлягають обов'язковій вакцинації, ще й цими категоріями працівників.

Тижнем раніше МОЗ був опублікований список установ, в яких персонал підлягає обов'язковій вакцинації.

Зокрема, щеплення від коронавірусу в обов'язковому порядку повинні мати:

Проте, кілька днів по тому МОЗ вирішило поповнити цей список ще кількома категоріями працівників. Йдеться про викладачів вишів, працівників закладів післядипломної і спеціалізованої освіти, а також науковців. Для них усіх щеплення від коронавірусу також стануть обов'язковими. При цьому не має значення, до якої форми власності належить той чи інший навчальний заклад: вакцинації підлягають викладачі як із державних, таки і з приватних університетів.

Зараз список працівників, які підлягають обов'язковій вакцинації, представлений у Федерацію профспілок України. Після того, як він буде затверджений, громадянам, що потрапляють у цей список, дадуть час на те, аби пройти вакцинацію.

"Ми визначаємо дату, з якої він (наказ) вступає в силу, щоб можна було підготуватися. Після цього роботодавець повинен відсторонити людей, які не вакциновані і не відповідають вимогам. Якщо вакцинація обов'язкова, то роботодавець зобов'язаний відсторонити людину, яка не вакцинована", - підкреслив глава МОЗ Віктор Ляшко.

Нагадаємо, українським вчителям під час карантину і дистанційного навчання в школах не будуть урізати зарплату. Про це сказав глава Міносвіти Сергій Шкарлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ