Today.ua

В Україні щеплення від коронавірусу почали робити дітям

В Україні щеплення від коронавірусу роблять вже і дітям. Перших неповнолітніх громадян вакцинували у Чернівецькій області. Першими вакцинованими в Україні дітьми стали четверо підлітків із Чернівецької області.

Вакциновані були діти старше 12 років. Одному з них зробили ін'єкцію у зв'язку з виїздом на навчання за кордон. Ще трьом зробили щеплення в Глибоцькому центрі медико-санітарної допомоги.

Дітям ввели першу дозу препарату Comirnaty. Виробник цієї вакцини - спільна німецько-американсько-китайська компанія Pfizer-BioNTech. Ця вакцина вважається однією з найбільш високоефективних. Результати вакцинації цим препаратом показали ефективність цього препарату вище 90%, що є дуже хорошим показником. До речі, про початок масових щеплень підліткам заявили і в Чехії. Там вакцинацію почнуть вже з наступного тижня, щоби встигнути зробити щеплення багатьом дітям до початку навчального року.

Хоча ніде в світі вакцинація дітей не є обов'язковою. Втім, як і дорослих. Змусити робити щеплення від коронавірусу не можуть нікого. Правда, в уряді знайшли спосіб схилити людей до вакцинації. Так, для невакцинованих громадян буду передбачені обмеження по роботі. Зокрема, в Міністерстві охорони здоров'я заявили про те, що школи, в яких вакциновано менше 80% персоналу, будуть закриті в регіонах, які потраплять із "зеленої" зони в іншу.

Крім того, кажуть про обов'язкову вакцинацію працівників транспорту, громадського харчування та інших, які за службовим обов'язком контактують із великою кількістю людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ