Today.ua

В Україні хочуть запровадити заборону на поширення інформації про військові підприємства

В Україні хочуть запровадити заборону на поширення інформації про військові підприємства. Дані, що стосуються їхнього розташування, персоналу, режиму та характеру роботи не підлягатимуть розголошенню у соцмережах, а також у засобах масової інформації.

Відповідний законопроект №7296, який передбачає заборону розповсюдження такої інформації, вже зареєстрований у парламенті.

За словами однієї зі співавторів цього законопроекту Ольги Совгірі, військовим адміністраціям хочуть надати ширші повноваження. Зокрема, вони визначатимуть підприємства оборонного призначення, які підлягатимуть забороні на поширення інформації. Так, заборонять висвітлювати у ЗМІ та соцмережах такі дані про підприємства оборонної галузі:

"Метою такого доповнення є забезпечення безпеки відповідних підприємств та їхніх працівників", - пояснила авторка законопроекту.

Каталізатором появи такого документа стала ракетна атака на завод під Києвом, який займається виробництвом військової техніки. Військові РФ вдарили по цьому оборонному підприємству нібито після того, як на одному з українських телеканалів показали сюжет, як працює завод у воєнний час. Ракетний обстріл цього підприємства вважають помстою за крейсер "Москва", який було підбито українською ракетою "Нептун".

Нагадаємо, російські військові намагалися врятувати свій флагманський корабель, але пошкоджений крейсер "Москва" затонув під час буксирування морем до Севастополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ