Today.ua

У прифронтових містах вже роздали 200 тис. продуктових наборів

У прифронтових містах України, яка з лютого бореться з російськими окупаційними військами, вже роздали безоплатно майже 200 тис. продуктових наборів. Про це розповів голова українського уряду Денис Шмигаль.

За його словами, найбільше наборів із продуктами харчування та засобами гігієни роздали у Донецькій, Харківській та Київській областях.

Наразі для українців у прифронтових районах уже сформовано 12 млн продовольчих наборів. Для цього було закуплено 133 тонн продовольства на загальну суму майже 4 млрд гривень.

Але на цьому програма безкоштовної роздачі продуктових наборів у прифронтових районах не закінчилася. Вона продовжуватиметься до закінчення війни з Росією.

До речі, користь цієї програми не тільки для простих українців, а й для підприємців. Держава намагається продукти для наборів купувати переважно у українських виробників. В такий набір входять близько 10 продуктів харчування, включаючи крупи та чай/каву.

Нагадаємо, на початку березня в Україні у зв'язку з військовим становищем запровадили державне регулювання на соціально значущі продукти. Наприкінці березня держрегулювання цін було знято на деякі продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ