Today.ua

Українці рятуються від коронавірусу “кінським“ препаратом

Багато українців, які хворіють на коронавірус навіть не у важкій формі, побоюючись наслідків хвороби, приймаються за самолікування. Причому, деякі лікуються препаратом івермектин, призначеним для лікування великої худоби. Використання ветеринарного препарату може бути вкрай небезпечно для людини, попередила головний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська.

Доктор Голубовська каже, що люди кинулися лікуватися івермектином від коронавірусу після того, як дізналися, що американські лікарі визнали його ефективність в боротьбі з цією недугою. Взагалі, у медичній практиці івермектин застосовують як засіб від паразитів. Він ефективний як для людини, так і для великої худоби - свиней, овець, великої рогатої худоби і коней. Однак у таблетованій формі, призначеній для людей, цей препарат використовують не всі країни. У нас в Україні, наприклад, його застосовують тільки у вигляді ін'єкцій. І тільки для худоби. Людям його не дають.

"Що роблять у нас люди, наслухавшись? Вони купують ветеринарний препарат, і починають не просто пити, а ще й вводити внутрішньом'язово. І FDA (Foos and Drug Administration), американці висловили застереження про супутні речовини, які розраховані в таких дозах як на коней і на великих тварин, і це досить небезпечно ", - розповіла доктор Голубовська.

Тобто, мало того, що коронавірус несе велику загрозу сам по собі, так люди ще погіршують ситуацію лікуванням, яке може завдати додаткового удару по організму.

Нагадаємо, в антисептиках для рук виявили речовину, що викликає рак. Такою речовиною виявився бензол, який не менш небезпечний, ніж, наприклад, азбест.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ