Today.ua

Українським туристам спростили в'їзд до Грузії: що зміниться з 1 березня

Грузія спростила українцям в'їзд на свою територію. З 1 березня українці, які в'їжджають до Грузії, можуть перетнути кордон цієї країни "зі своїми" тестами на коронавірус. Природно, вони мають бути негативними.

Грузія - одна з найбільш популярних країн в українських туристів. Наших співгромадян приваблюють у цій пострадянській республіці теплий клімат, красиві гори, багаті традиції, відмінна кавказька кухня і, не останньою мірою, нижчий мовний бар'єр, що дозволяє подорожувати навіть не з організованою групою, а "дикунами".

У той же час, і Грузія має чималий дохід з туристичної галузі та, зокрема, з українських туристів, готових там залишати свої гроші. Тому й були спрощені правила в'їзду. Тест на коронавірус, з яким в'їжджають українці в Грузію, має бути зроблений не пізніше ніж за 72 години до прибуття в цю країну.

Однак при цьому є одне невелике «але». Вже на третій день перебування у Грузії українців зобов'яжуть здати повторний тест - вже там, на їхній території, але за свої гроші.

Нагадаємо, при цьому український гірськолижний курорт Буковель, разом з усією Івано-Франківською областю, потрапив у "червону" карантинну зону. Такий спалах коронавірусу в Прикарпатті пов'язують із тим, що курорт Буковель під час локдауну гостинно відчиняв двері для іноземних туристів у той час, як у них в країнах діяли жорсткі карантинні обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ