Today.ua

Українські виші увійшли до рейтингу кращих університетів світу: один з них - уперше

Українські виші увішли до рейтингу кращих уніцверситетів світу. До списку найкращих потрапили відразу вісім українських вишів. Причому один із цієї вісімки увірвався в список найпрестижніших навчальних закладів світу уперше.

Укладач рейтингу - авторитетний науково-дослідний центр QS Quacquarelli Symonds. Рейтинг складається на підставі сукупності показників. Тому його можна вважати об'єктивним.

Вперше увірвався в список найпрестижніших вишів світу Львівський національний університет імені Франка. У цій чудовій українській вісімці компанію університету Франка склав ще один львівський виш - Національний університет "Львівська політехніка". Взагалі, виші політехнічного профілю посіли три позиції з восьми. Крім Львівської політехніки, до рейтингу найкращих увійшли НТУУ КПІ імені Сікорського (Київська політехніка) і Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут".

У цьому ж рейтингу ще один виш із Харкова - університет імені Каразіна. Столиця України представлена в цій вісімці не лише знаменитою політехнікою, а й КНУ імені Шевченка та Києво-Могилянською академією.

Відрадно, що крім іменитих вузів, які представляють українські мегаполіси, до рейтингу найкращих, і вже не вперше, потрапляє Сумський державний університет.

Нагадаємо, стало відомо, скільки бюджетних місць дісталося українським вишам у цьому році. Причому в цьому році держава буде більше оплачувати з бюджету навчання студентам технічних і природничо-наукових спеціальностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ