Today.ua

Стало відомо, коли ЗСУ розпочнуть контрнаступ на Луганщині

ВСУ влітку поточного року розпочнуть контрнаступ у Луганській області з метою її повного звільнення від російських окупантів. Про це у своєму Telegram-каналі розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він зазначив, що російські окупанти вже чекають на літній наступ ЗСУ, тому почали обладнати оборонні позиції. Зокрема, окупанти окопуються у Сватово та Старобільську.

Гайдай наголосив, що контрнаступ ЗСУ на Луганщині можуть розпочати наприкінці червня або на початку липня.

Нагадаємо, у другій половині квітня російські окупанти розпочали новий наступ у Луганській та Донецькій областях. Вони бажають вийти до адміністративних кордонів цих регіонів.

За даними Генштабу ЗСУ, на Сєвєродонецькому напрямку російські окупанти зосередили велику кількість вертольотів. Вони намагаються наступати у бік Лисичанська та Сєверодонецька, але успіху не досягли. На Донецькому напрямку ворог продовжує атакувати на Лиманському та Курахівському напрямку. Окупанти намагаються оточити Лиман.

Тим часом, ще не всі мирні жителі виїхали з Луганської області. Російські окупанти постійно обстрілюють населені пункти, заважаючи евакуації.

Раніше у МО України заявили, що захисники Маріуполя виконали всі поставлені перед ними завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ