Today.ua

Стало відомо, коли бійці ЗСУ перейдуть у наступ

Бійці ЗСУ зможуть перейти у наступи на російських окупантів до липня 2022 року. Таку думку висловив Олексій Арестович, який обіймає посаду радника голови Офісу президента України.

За його словами, до липня Збройні сили України отримають від союзників необхідну військову техніку, освоять її, після чого зможуть перейти у наступ. Йдеться, зокрема, про артилерію та бронетехніку.

Арестович вважає, що у російських окупантів після переходу ЗСУ у наступ буде два варіанти дій. Перший – перегрупуватися та контратакувати. Другий – вести оборонні бої.

Нагадаємо, російські окупаційні війська вторглися до України 24 лютого. Вони тимчасово окупували частину території Харківської, Херсонської та Запорізької областей. Окупанти намагалися захопити Київ та Харків, але були відкинуті. Проте вони й досі частково блокують Харків.

Російські окупаційні війська вже втратили близько 22 800 осіб, 970 танків, 2389 бойових броньованих машин, 187 літаків та 155 вертольотів.

За даними Генштабу ЗСУ, мета окупантів – повністю захопити Донецьку та Луганську області. Наразі вони найбільше активні на Донецькому напрямку.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як в Україні набути статусу учасника бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ