Today.ua

В імпортних продуктах виявили смертельну отруту, що викликає рак і мутації в організмі

В Україні виявлено смертельну отруту в деяких продуктах, які надійшли в нашу країну з-за кордону. Зокрема, небезпечна отруйна речовина виявлена в пампушках і морозиві, які завезли з Франції, а також у м'якому сирі турецького виробництва.

Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужби Чернівецькій області. Саме тамтешні спеціалісти знайшли в продуктах смертельну отруту - етиленоксид, що викликає у людей і тварин небезпечні зміни в організмі, які призводять в результаті до летального наслідку.

Це не означає, що, з'ївши таке морозиво або сир, людина відразу помре. Однак небезпечна речовина, що потрапила в організм, включає механізм змін, які призводять до летального результату. Хоча організм може відразу відреагувати на потрапляння такої речовини всередину головним болем, задишкою, нудотою і блювотою.

Етиленоксид застосовується для дезінфекції, тобто він фактично призначений для знищення усього живого: починаючи від бактерій і закінчуючи теплокровними істотами, до яких відноситься і людина. Він знищує мікроорганізми навіть у газоподібному вигляді. Тому його використовують в газовій стерилізації медичного інструментарію. Наприклад, одноразових медичних шприців.

"Етиленоксид є повільно діючою сильною отрутою для теплокровних тварин і людини, проявляючи канцерогенну, мутагенну, подразнюючу і наркотичну дію", - говорить Вікіпедія.

Саме цю речовину фахівці Держпродспоживслужби Чернівецьої області виявили в жуйці, яку додають в морозиво, і в пампушках, що поставляються в нашу країну із Франції. Той же окис етилену знайшли і в м'якому сирі, який завезли в Україну з Туреччини.

"Шановні оператори ринку, які здійснюють оборот харчових продуктів і споживачі. У разі виявлення даної невідповідної продукції в зверненні просимо негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області", - підкреслили в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, на деяких ринках України з'явилася чорниця з радіацією. Чорниця накопичує в собі ізотоп Цезій-137, який вкрай небезпечний для здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ