Today.ua

Смертельно небезпечний індійський штам коронавірусу випущений в океан: розкрилася страшна правда

З Індії прийшло підтвердження найгірших побоювань: трупи людей, померлих від COVID-19, скидають у річку Ганг. Звідти вони пливуть у Бенгальську затоку, яка природно об'єднана з Індійським океаном. Те, що трупи скидають прямо в Ганг, підтвердила індійська влада.

Страшний факт розкрився після того, як 10 травня на берег Гангу прибоєм викинуло близько чотирьох десятків тіл померлих людей. В Індії похоронний обряд пов'язаний зі спаленням тіла. Однак для бідних верств населення і раніше, до епідемії, кремація була доволі дорогим ритуалом, і нерідко тіла померлих спалювали не повністю, а лише частково. А тепер, зі збільшенням смертності через коронавірус, бідним індусам тим більше стало не по кишені спалювати своїх рідних. Ось і виходить, що вони відправляють їх в останню путь, просто пускаючи тіла вплав по річці.

"В адміністрації є інформація, що тіла тих, хто хворів на COVID-19 або будь-яку іншу хворобу, кидають у ріки, а не утилізують згідно належним ритуалам", - говорить індійський чиновник Манодж Кумар Сінгх.

Втім, після розтину кількох тіл, виловлених із Гангу, експерти не виявили в них коронавірусної інфекції, заявив чиновник. Однак влада не виключає, що серед людей, які померли з інших причин, були й ковідні.

"Тіла розкладаються, тому я не впевнений, що в такому стані можна дізнатися,чи була людина хвора на COVID-19", - зазначив Манодж Кумар Сінгх.

Щоб хоч якось виправити ситуацію, влада Індії вирішили надавати матеріальну допомогу родичам померлих. Їм видаватимуть спеціально для проведення обряду кремації по 5 тисяч рупій. Ця сума еквівалентна 68 доларам. Крім того, поліція посилить патрулювання по берегах Гангу, щоби перешкодити "підпільному" скиданню тіл у воду.

Однак навіть при цьому немає гарантії, що заражені коронавірусом тіла "новопреставлених" не потраплять у річку, і звідти не будуть винесені течією в Індійський океан. Як поведеться коронавірус, потрапивши у водне океанське середовище, ніхто не може сказати достеменно. Адже про нього людство взагалі майже нічого не знає.

Тим часом, тіла, виявлені 10 травня, були лише початком страшних знахідок. Мертвих людей Ганг викидає на берег вже сотнями, кажуть місцеві жителі. Крім того, багато тіл просто закопують у вологий прибережний пісок і потрапляння їх у річку - лише питання часу.

Нагадаємо, вчені припускають, що коронавірус у першу чергу атакує в організмі людей ті органи, з якими вже є проблеми. Вони стають уразливі для нього. Звідси і ускладнення, які він дає на різні органи і системи людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ