Today.ua

Штраф до 8500 гривень: за порушення правил самоізоляції українців хочуть карати матеріально

За порушення правил самоізоляції у зв'язку з коронавірусом українців пропонують карати гривнею. У Верховній Раді зареєстрували законопроект, що передбачає штраф за порушення режиму самоізоляції. Якщо його проголосують, то українці можуть поплатитися за свою легковажність сумою до 8500 гривень.

Законопроект під номером 4540, зареєстрований у Верховній Раді, передбачає штрафні санкції для порушників режиму обсервації і самоізоляції. Штраф за такі порушення - вимушений захід, до якого доведеться вдатися, щоби змусити українців відповідально ставитися до здоров'я інших людей.

За словами першого заступника міністра охорони здоров'я Ірини Садов'як, деякі хворі на коронавірус, які переносять хворобу в легкій або безсимптомній формі, легковажно ставляться до свого захворювання і відверто нехтують здоров'ям оточення. Адже, незважаючи на легкий перебіг хвороби, вони є переносниками інфекції, яка може стати смертельною для тих, з ким вони контактують. Законопроектом передбачено, що порушення режиму обсервації або самоізоляції, яке не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби (очевидно йдеться не тільки про COVID-19) буде каратися штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У конкретних цифрах це буде від 3400 до 8500 гривень.

Нагадаємо, в Києві хворих із коронавірусом вже нікуди класти. Всі відділення і лікарні, призначені для лікування таких пацієнтів, практично заповнені. А швидкі допомоги з новими пацієнтами змушені чекати біля приймальних відділень по 2-3 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ