Today.ua

Секрети приготування смачного лате з пінкою в домашніх умовах

Латте - один з найпопулярніших і найсмачніших кавових напоїв, який можна запросто приготувати в домашніх умовах. Для цього не обов'язково мати на кухні навороченную кавоварку. Досить купити смачну каву, а інше - справа практики.

Кавовий напій латте являє собою суміш кави і молока з пінкою. Від капучино латте відрізняється пропорціями інгредієнтів: молока (150 мл) і еспресо (50 мл).

Рецепт латте в домашніх умовах

Інгредієнти:

  1. Заварюємо каву будь-яким зручним способом. Можна використовувати френч-прес, турку або гейзерну кавоварку. Готова кава повинна настоятися протягом 3-5 хвилин.
  2. Підігріте до температури 60-70 градусів молоко збиваємо до утворення пінки.
    Якщо у вас вдома є капучинатор, варто використовувати його. Якщо ж такого приладу немає - візьміть міксер або блендер.
  3. У високу склянку наливаємо молоко і вливаємо в нього каву, залишаючи піну. В кінці виливаємо залишок піни, прикрашаємо напій тертим шоколадом і / або меленою корицею. Цукор додаємо до смаку.

Смак готового латте на основі еспресо багато в чому залежить від якості кавових зерен. Оптимальний варіант - брати 100% арабіку або ж купаж з арабіки і робусти.

Раніше повідомлялося, чи варто пити розчинну каву, і яку користь вона завдає організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ