Латте - один з найпопулярніших і найсмачніших кавових напоїв, який можна запросто приготувати в домашніх умовах. Для цього не обов'язково мати на кухні навороченную кавоварку. Досить купити смачну каву, а інше - справа практики.
Кавовий напій латте являє собою суміш кави і молока з пінкою. Від капучино латте відрізняється пропорціями інгредієнтів: молока (150 мл) і еспресо (50 мл).
Рецепт латте в домашніх умовах
Інгредієнти:
- мелена кава - 50 г
- вода - 250 мл
- молоко - 150 мл
- цукор - за смаком
- кориця - за смаком
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- Заварюємо каву будь-яким зручним способом. Можна використовувати френч-прес, турку або гейзерну кавоварку. Готова кава повинна настоятися протягом 3-5 хвилин.
- Підігріте до температури 60-70 градусів молоко збиваємо до утворення пінки.
Якщо у вас вдома є капучинатор, варто використовувати його. Якщо ж такого приладу немає - візьміть міксер або блендер. - У високу склянку наливаємо молоко і вливаємо в нього каву, залишаючи піну. В кінці виливаємо залишок піни, прикрашаємо напій тертим шоколадом і / або меленою корицею. Цукор додаємо до смаку.
Смак готового латте на основі еспресо багато в чому залежить від якості кавових зерен. Оптимальний варіант - брати 100% арабіку або ж купаж з арабіки і робусти.
Раніше повідомлялося, чи варто пити розчинну каву, і яку користь вона завдає організму.