Today.ua

Російські окупанти захопили Тростянець, - голова Сумської ОДА

Російські окупанти сьогодні вночі, 2 березня, зайняли місто Тростянець. Вони виводили людей із підвалів та змушували сидіти на вулицях, побоюючись авіаударів української авіації, повідомив у своєму Telegram-каналі голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

За словами Живицького, окупанти зайшли до Тростянця вночі трьома колонами з різних боків. Вони знесли танком ворота у Круглий Двір, розбили картинну галерею, створили у місті штаб.

У місті Тростянець пошкоджено майже всі лінії електропередач, дороги розбиті повністю.

Міська влада продовжує працювати навіть у таких умовах. Містян забезпечують хлібом. Продовжує працювати територіальна оборона.

Слід зазначити, що російські окупанти кілька днів намагалися захопити Тростянець, але це їм не виходило. За місто йшли тяжкі бої. Втім, бої точаться у всій Сумській області. Наприклад, в Охтирці російські окупанти вчора з артилерії та РСЗВ обстріляли військову частину ЗСУ. Внаслідок цього загинули 70 українських військовослужбовців.

Російські окупанти перебували неподалік Києва, Харкова, Херсона, Сум. Вони проводять перегрупування з метою продовження наступу на Київ. На півдні окупанти вже перегрупувалися і розпочали наступ у напрямку Миколаєва.

Раніше повідомлялося, що у місті Дергачі Харківської області поліцейські підбили два танки російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ