Today.ua

Російські окупанти готуються до нового штурму Києва

Російські війська, що вторглися в Україну 24 лютого, продовжують спроби оточити Київ. Вони готуються до нового штурму української столиці, повідомив прес-центр Генштабу ЗСУ.

У повідомленні йдеться про те, що зараз російські окупанти перегруповують свої підрозділи, щоб потім розпочати новий наступ на Київ. Після невдалого наступу на Фастів ворог знову намагається наступати у цьому напрямі.

Сьогодні, 9 березня, з кількох населених пунктів Київської області, які перебувають під обстрілом окупантів, евакуювали місцевих жителів. Зокрема, евакуація проходила з Ірпеня, Бучі, Ворзеля, Гостомеля та Бородянки.

Під час евакуації з Демидова російські окупанти відкрили вогонь по поліцейських та мирних жителях. Внаслідок цього загинув один поліцейський. Ще один поліцейський та мирний житель отримали тяжкі поранення.

На інших напрямках теж точаться важкі бої з російськими окупантами. Щоправда, останнім часом російські війська призупинили настання. У Генштабі ЗСУ вважають, що окупанти накопичують сили для нового наступу.

Тим часом Росія, яка 24 лютого вторглася в Україну, вже втратила понад 12 000 людей убитими та пораненими. Знищено велику кількість військової техніки окупантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в місті Дергачі Харківської області поліцейські підбили два російські танки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ