Today.ua

Прогноз погоди на зиму: синоптик розповів, які випробування готує природа українцям

Прийдешня зима 2021-2022 років почнеться ще в кінці листопада і буде холодною. Люті морози очікуються у другій половині зими. Зима буде доволі сніжною, особливо ближче до весни. Такий прогноз погоди на зиму дав народний синоптик Леонід Горбань.

Спостереження свідчать, що прогнози від Леоніда Горбаня збуваються приблизно на 75%. Втім, знавець погоди іноді "промахується" в числах, але в тенденціях, як правило, його прогнози збігаються з дійсністю. Отже, який прогноз погоди на зиму дав народний синоптик?

Перш за все, Горбань каже, що точніший прогноз можна буде скласти ближче до початку зими, приблизно в середині осені. Однак уже зараз він може приблизно розповісти, які сюрпризи приготувала погода українцям на прийдешню холодну пору.

Істотно похолодає в Україні вже з третьої декади жовтня. Це ще, звичайно, буде не зима, але холоди, що прийдуть на зміну теплому "бабиному літу", яке порадує українців в середині жовтня, будуть передвістям зими.

Увесь листопад очікується доволі дощовим і холодним, а під кінець місяця похолодає ще сильніше, і дощі зміняться снігом. Таким чином можна вважати, що реальна зима в Україні почнеться ще до настання календарної. Прогноз погоди на зиму від Леоніда Горбаня обіцяє також рясні снігопади в кінці грудня і відлигу на початку нового, 2022, року.

Холоднішати почне з середини січня

Приблизно зі Старого нового року знову піде сніг і посиляться морози. А після Хрещення ртутний стовпчик знову поповзе вгору.

А найхолоднішим зимовим місяцем обіцяє стати лютий, особливо його друга половина. Саме тоді українців випробують на міцність найсильніші морози. А наприкінці календарної зими на Україну обрушаться сильні снігопади і сніжні бурани.

Отже, прогноз погоди на зиму від Леоніда Горбаня не радить українцям розслаблятися. Багато в чому може повторитися сценарій минулої зими із холодним лютим, який простягнеться в часі ще й на березень і частину квітня.

Взагалі, клімат на планеті стрімко змінюється. Так, британські вчені прогнозують на найближчі п'ять років аномально спекотне літо, під час якого посилиться танення льодовиків, і ще більш посилиться парниковий ефект. Тому потужні руйнівні урагани, циклони з великою кількістю дощової маси і спопеляюча спека стануть, на жаль, звичним явищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ