Today.ua

Підключили до апарату ШВЛ: Леонід Кравчук - у важкому стані

Перший президент України і глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук - у важкому стані. Пацієнта довелося підключити до апарату ШВЛ. 87-річного президента вже місяць виходжують після термінової операції на серці. Поки говорити про позитивну динаміку, на жаль, не доводиться.

Про стан здоров'я першого президента України розповіла його прес-секретар Оксана Сибірцева.

Леонід Кравчук був прооперований ще в кінці червня. Зволікати з операцією не можна було, її робили в терміновому порядку, каже Сибірцева. На жаль, після хірургічного втручання президенту не стало краще. Його довелося підключити до апарату ШВЛ.

"Поки без змін, він в реанімації. Під'єднано до апарата штучного дихання. Це була дуже складна операція, - заявила помічниця президента. - З огляду на вік, динаміка спостерігається повільна. Дуже повільна".

При цьому Оксана Сибірцева додала, що поки лікарі утримуються від коментарів і будь-яких прогнозів щодо здоров'я президента. Прес-секретар також не стала розкривати, в якій лікарні знаходиться Кравчук. Повідомляють лише, що Леоніду Макаровичу забезпечені належний догляд і кваліфікована медична допомога.

"Контакт із Леонідом Макаровичем ми не можемо підтримувати. У реанімацію ніхто не має доступу. Він не говорить і не спілкується ні з ким. Ми всі віримо в краще", - уточнила прес-секретар.

У президента Зеленського кажуть, що поки не шукають заміну Кравчуку в ТКГ.

Нагадаємо, Леонід Кравчук керує українською делегацією в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації в Донбасі. Кравчук жорстко і послідовно відстоює інтереси України, за що не раз був підданий критиці з російської сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ