Today.ua

Відпочинок на воді з дітьми: правила, які можуть зберегти життя дитині під час літньої відпустки

Літо - чудова пора, яку багато хто намагається максимально використовувати для сімейного відпочинку. Багато хто їде з дітьми до моря або ж просто відправляється до найближчої водойми, щоби хоч трохи зануритись у воду та освіжитися від задушливої спеки. Відпочинок на воді - улюблений атрибут літніх вихідних. Однак, щоб він не став трагедією, слід подбати, у першу чергу, про безпеку дітей, які будуть із вами.

Фахівці кажуть, що в найбільшу групу ризику входять маленькі діти у віці до п'яти років. Такі діти, як правило, ще зовсім не вміють плавати, і вони можуть потонути навіть у невеликому басейні, або захлинутися, впавши обличчям у відро з водою. Тому за такими дітьми слід стежити особливо ретельно - навіть коли вони знаходяться на березі. І навіть коли до найближчої водойми далеко.

А ось потонути у відкритій водоймі можуть і старші діти. Статистика говорить, що найчастіше жертвами відпочинку на воді стають хлопчики у віці від 5 до 14 років. Саме ці відчайдухи безстрашно лізуть у хвилі або самовпевнено відпливають далеко, а потім не можуть повернутися до рятівної кромки берега.

Фахівці виділяють найбільші ризики для дітей при відпочинку на воді:

Всі ці фактори ризику можуть перетворити сімейний відпочинок на трагедію, яку потім вже не виправити ніяк.

Яких правил потрібно дотримуватися, щоби відпочинок на воді не був затьмарений

Про що обов'язково слід пам'ятати

Пам'ятайте ці правила і намагайтеся їх завжди дотримуватися, відпочиваючи з дітьми. Тоді ваш сімейний відпочинок на воді залишить по собі лише приємні враження і радісні спогади.

Нагадаємо, громадянам, які працюють за комп'ютером, належить додаткова відпустка. При цьому максимальна тривалість такої додаткової відпустки не перевищує 4 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ