Небезпечне морозиво: українцям розповіли, який продукт купувати не варто

Автор: Марченко Любов

Улюблене багатьма морозиво може таїти в собі небезпеку для здоров'я. Чим може бути небезпечне морозиво, і що купувати точно не варто, розповіли українцям в ефірі одного з телеканалів.

Небезпечне морозиво: українцям розповіли, який продукт купувати не варто - today.ua

Виявляється, не варто купувати м'які сорти морозива, які продаються на вагу. Звичайно, виглядає такий продукт, який здіймається конусом над вафельним стаканчиком, дуже апетитно, і на смак він може бути непоганий. Однак довіряти йому все ж не варто, каже експерт з поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Наталя Усенко.

Невідомо, в яких умовах був зроблений цей продукт. Можливо, його створювали з дотриманням усіх необхідних санітарних норм. Однак не виключено, що в місці, де він створювався, панувала антисанітарія. Та й під час продажу в таке морозиво може потрапити все, що завгодно.

"Не до кінця зрозуміло, як воно зберігається - воно може танути, знову замерзати, воно може стояти у відкритій тарі, туди може потрапляти сміття, бактерії, і це просто кошмар. А ось ці ложечки, тарілочки, посуд, на який його розкладають і продають, викликають тихий жах ", - говорить експерт. Небезпечне морозиво: українцям розповіли, який продукт купувати не варто

Популярні зараз

Україна цьогоріч може залишитися без врожаю фруктів: в усьому винні бджоли

Українським біженцям у Німеччині скорочують готівкові виплати

Закордонні паспортні сервіси скасували живі черги на тлі ажіотажу через посилення мобілізації

Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: у Мінекономіки домовилися з Mastercard

Тому купувати потрібно лише морозиво в заводській упаковці. До того ж, краще обирати відомого виробника, якого ви вже знаєте, і до якого у вас, як у споживача, ніколи не виникало претензій.

повторюю всім і завжди - краще купувати морозиво великих виробників, яким ви довіряєте", - підкреслила Усенко.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Втім, навіть із відомими і великими виробниками може статися осічка. Тому, якщо у вас є час і натхнення, то краще зробити морозиво самим, із продуктів, яким ви довіряєте. В цьому випадку ви будете точно знати, які компоненти увійшли в морозиво, і в яких умовах ви його робили.

Причому, деякі види морозива взагалі не вимагають великих затрат часу. Так, для приготування фруктового морозива "хвилинка" вам знадобиться буквально одна хвилина. Правда, при цьому потрібно мати в морозильнику запас яких-небудь морожених фруктів і, також замороженого, молока або іншого молочного продукту.