Today.ua

ДПСУ розповіла, кому із чоловіків призовного віку можна виїхати за кордон

Під час війни із України заборонено виїжджати чоловікам призовного віку (18-60 років). Проте є винятки. Прес-служба ДПСУ розповіла про те, хто з чоловіків призовного віку може виїхати з України під час воєнного стану.

Зокрема за кордон можуть виїхати чоловіки, якщо їм дали відстрочку. Це має бути підтверджено.

Також за кордон можуть виїхати чоловіки призовного віку, якщо військово-лікарська комісія визнала їх непридатними для військової служби; якщо утримують від трьох дітей; якщо утримують дитину-інваліда.

Крім того, за кордон може виїхати чоловік, на утриманні якого перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування.

Якщо чоловік постійно доглядає за особою, що його потребує, у разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд; якщо виїжджає на місце проживання до іншої країни.

Дозволено виїзд за кордон особам, які здобувають там вищу освіту, аспірантам та докторантам (якщо вони навчаються за кордоном).

Крім того, виїхати з України можуть водії, заброньовані для міжнародних вантажних перевезень, перевезень для потреб ЗСУ, медичних вантажів та гуманітарної допомоги.

Раніше стало відомо, що у Польщі два міста відмовилися приймати українських біженців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ