Today.ua

Генштаб ЗСУ назвав “найгарячіші“ ділянки фронту

Станом на ранок 24 травня найсильніші бої з російськими окупантами спостерігалися у Донецькому оперативному районі. Зокрема, біля Лисичанська та Сєверодонецька, повідомив Генштаб ЗСУ.

За даними Генштабу ЗСУ, противник, як і раніше, намагається наступати у Східній операційній зоні з метою повної окупації Донецької та Луганської областей. У районі Слов'янська ворог веде підготовку до наступу.

Не виключено, що окупанти спробують на Лиманському напрямку переправитися через річку Сіверський Донець. На Бахмутському напрямку противник покращував своє тактичне становище у районі Василівки. Російські окупанти посилюють своє угруповання на тимчасово захопленій частині території Запорізької області, щоб відновити наступ.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що російські окупаційні війська вже втратили в Україні близько 29 350 людей. Найбільші втрати вчора, 23 травня, вони зазнали на Сєвєродонецькому напрямку.

Минулої доби, 23 травня, на Донецькому та Луганському напрямках бійці ЗСУ відбили 16 атак ворога. При цьому знищено 8 танків та 22 бронемашини російських окупантів.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський зізнався, куди хоче поїхати насамперед після перемоги над РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ