У літню спеку так хочеться побалувати себе прохолодним і смачним морозивом. Однак багато хто відмовляє собі в цьому задоволенні через те, що такий продукт містить чималу кількість калорій. Та й невідомо, з чого роблять те, що продають у магазині: скільки там наповнювачів, загусників, ароматизаторів та іншої хімії. В такому випадку справжньою знахідкою стане фруктове морозиво "Хвилинка", приготоване в домашніх умовах. Назва ласощіі промовляє сама за себе. Хвилинка - тому що готується воно буквально за хвилину, а приємний післясмак такого вишуканого десерту залишається надовго.
Для приготування такого фруктового морозива знадобляться лише три інгредієнти:
- фрукти (вишня, агрус, апельсин, ківі, яблуко, абрикос, малина, груша, слива або інші види) - 0,5 склянки;
- молочний продукт (молоко, йогурт, вершки, кефір, ряжанка, хоча підійде і звичайний сироп - все залежить від ваших смакових уподобань і від того, що є під рукою) - 0,5 склянки;
- цукор (фруктоза або мед) - 2-3 чайні ложки.
Два перші інгредієнта, фрукти і молочний продукт, мають бути у замороженому вигляді.
Рецепт приготування фруктового морозива
- Дістаємо з морозильної камери заморожені фрукти і молочний продукт. Викладаємо їх у чашу блендера і додаємо цукор або мед за смаком. Можна спочатку покласти поменше солодкого, а потім вже відрегулювати його вміст у процесі приготування.
- Все це збиваємо не більше однієї хвилини. За цей час маса в чаші блендера повинна стати рівномірною, що нагадуватиме однорідну пасту, яку легко можна взяти ложкою. Якщо вийшла занадто рідка, можна додати трохи ягід, якщо густувата - додайте трохи молока або що там ви використовували в процесі приготування.
- На цьому ж етапі можна відрегулювати солодкість фруктового морозива на свій смак.
Усе - ваше фруктове морозиво "Хвилинка" готове. У ньому не багато калорій, а тому фігура не постраждає від таких ласощів. Воно приємно охолодить вас у літню спеку. І головне - ви будете знати, з чого воно приготовано.
Любителі полуниці з вершками можуть приготувати собі морозиво із цих інгредієнтів. Від такого десерту можна і язик проковтнути.