Черешня та її корисні властивості, про які багато хто не знає

Сезон черешні в Україні вже у розпалі і так хочеться побалувати себе смачною ягодою. Черешня милує око соковитою стиглістю і дратує наші смакові рецептори. Однак багато хто не здогадується, що таке настирливе бажання скуштувати цієї соковитої ягоди - це не лише данина нашим смаковим пристрастям, а ще й сигнал нашого організму, що він потребує черешні, як потужного засобу захисту.

Черешня та її корисні властивості, про які багато хто не знає - today.ua

Дієтолог із США Майя Феллер назвала корисні властивості черешні, про які багато хто не підозрює.

Сприяє покращенню стану шкіри

Черешня містить у собі багато вітаміну С і поліфенолів, які підтримують шкіру в здоровому стані. Завдяки їхнім протизапальним властивостям в організмі знижуються окислювальні процеси, що призводить до зменшення пошкоджень шкіри вільними радикалами.

Гасить запальні процеси і зменшує біль

Саме системні запальні процеси, що протікають в нашому організмі, можуть призвести до дуже серйозних наслідків. Зокрема, до таких грізних неінфекційних захворювань як артрит, рак, діабет, інсульт, гіпертонія.

Черешня, завдяки вмісту в ній антоціанів, може нейтралізувати ферменти, що викликають запальний процес. Вона діє як ібупрофен - тільки природного походження.

Знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи

Завдяки високому вмісту клітковини, черешня сприяє зменшенню коливань глюкози у крові, що, в свою чергу, суттєво знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Черешня та її корисні властивості, про які багато хто не знає

Покращує стан хворих на цукровий діабет і запобігає його розвитку

Завдяки низькому глікемічному індексу черешня рекомендована для вживання людям, які страждають на цукровий діабет. Її ягоди допомагають організму виробляти інсулін і підтримувати баланс глюкози в організмі.

Але при цьому зловживати черешнею діабетикам теж не варто. Медики рекомендують їм їсти не більше 100-150 грамів черешні за один прийом.

Сприяє нормальному функціонуванню кишечника

Черешня, завдяки високому вмісту в ній клітковини, сприяє очищенню кишечника, усуненню запорів і нормалізації процесу травлення. Вона також сприяє виведенню токсинів з організму.

Однак людям, у яких є патологічні порушення прохідності кишечника, їсти черешню не можна.

Сприяє нормалізації сну

Черешня є унікальним джерелом мелатоніну - гормону, що поліпшує якість сну. Її вживання незадовго до сну допомагає відрегулювати час сну і неспання, а також стабілізувати режим сну і впоратися з джетлагом - синдромом зміни часового поясу.

Нагадаємо, дієтологи розповіли, що зміниться в організмі, якщо їсти черешню щодня.

ДЖЕРЕЛОnv.ua