Today.ua

Стало відомо, чи будуть в Україні під час війни вихідні на Великодень

У 2022 році християни східного обряду 24 квітня святкуватимуть одне з найбільших християнських свят – Великдень. Проте Україна зараз бореться з російськими окупантами. Сьогодні ми розповімо про те, чи будуть вихідні у зв'язку з Великоднем при воєнному стані.

Спочатку зазначимо, що в Україні у зв'язку з повномасштабним вторгненням російських військ діє воєнний стан – до 25 квітня. Якщо Росія до цієї дати не виведе свої війська з української території, тоді Верховна Рада продовжить військовий стан.

Згідно з українським законодавством, Великдень є вихідним днем, а якщо він припадає на суботу чи неділю, то вихідний день переноситься на наступний день. Оскільки цього року Великдень святкуватимуть 24 березня, то понеділок, 25 березня, мав бути вихідним днем.

Однак, при військовому стані багато змінилося. Наприклад, немає офіційних святкових та неробочих днів. Із цього виходить, що 25 березня буде звичайним робочим днем. Його оплачуватимуть за звичайним тарифом.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні приватні підприємства можуть під час війни скорочувати персонал. Народні депутати навіть ухвалили відповідний закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ