Today.ua

Хвороба Путіна: що відомо про реальний стан здоров'я російського диктатора і навіщо йому онколог

Про стан здоров'я російського диктатора Володимира Путіна циркулює немало чуток. Багато хто каже, що він дуже серйозно хворий, а дехто навіть стверджує, що його дні злічені. Проте не виключено, що його хвороба не така серйозна, як кажуть, і що багато хто просто видає бажане за дійсне.

Про реальний стан здоров'я російського президента знає лише дуже вузьке коло людей: кілька його персональних лікарів, які, за чутками, останніми роками всюди їздять за президентом. Однак вони уміють тримати язик за зубами. Лікарська таємниця, та й не лише вона, зобов'язує їх мовчати. Хоча за складом лікарської бригади та спеціалізації медиків, які до неї входять, вже можна судити про те, якої допомоги потребує російський гарант. Загалом же, стан здоров'я 69-річного президента РФ – це державна таємниця.

Судячи із зовнішнього вигляду Путіна, він – типовий 70-річний чоловік похилого віку із великим букетом захворювань.

"Я не медик, я не можу поставити йому діагноз, але я бачу його подагричні пальці, тому що я знаю, що таке подагра. І так далі", - поділився в інтерв'ю виданню obozrevatel російський правозахисник Марк Фейгін.

Ймовірно, окрім подагри, Путін нажив ще й чимало інших захворювань. Інакше достатньо було б одного лікаря, а не цілої реанімаційної бригади, яка супроводжує його в поїздках. Фейгін каже, що він не може сказати, на що саме хворий російський диктатор. Однак те, що він хворий, і хворий серйозно - це безсумнівно.

"Було розслідування видання "Проект", в якому були наведені документи про те, що скрізь його супроводжують лікарі та один із них Селіванов – онколог, нібито фахівець у галузі онкології ендокринної системи", - розповів правозахисник.

Останнім часом ходить чимало чуток про операцію, яку нібито вже найближчим часом мають робити Путіну. Із достовірно відомого – травма хребта, яку він давно отримав, упавши з коня. Однак із чим пов'язане можливе оперативне втручання, з цією травмою або з якоюсь іншою причиною, не скаже достовірно ніхто.

Втім, Фейгін припускає, що за будь-якої операції Володимир Путін може "випадково" померти на операційному столі. Адвокат вважає, що це було би найприйнятнішим варіантом як для українців, так і для всього світу… Не по-християнськи звичайно, але й сам Путін уже давно й далеко відійшов від християнського милосердя.

Нагадаємо, Путіну передбачили поганий фінал у війні з Україною. Астролог передбачає, що російський диктатор може на схилі років збожеволіти і померти насильницькою смертю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ