Today.ua

Арестович розповів, коли Україна погодиться на мир із Росією

Україна піде на укладання мирного договору з Росією лише у разі її капітуляції, виведення російських окупаційних військ та обговорення репарацій. Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Він наголосив, що за інших умов Україна не укладатиме мир із Росією. Це важлива позиція українського керівництва. Такої ж позиції дотримуються і міжнародні партнери нашої держави, зокрема США та Великобританія.

Тим часом, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк також заявив, що ВСУ не припинять вогонь доти, поки російські окупаційні війська не підуть з української землі. Йдеться про повне відведення російських військ із території України. До того часу, за його словами, позиція України на переговорах – зброя, гроші та санкції.

Нагадаємо, російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. З того часу вони втратили вже понад 28 000 осіб, понад 1 000 танків, понад 3 000 бойових броньованих машин та понад 200 літаків.

Переговори України з Росією щодо виведення окупаційних військ розпочалися наприкінці лютого, але були практично повністю зупинені наприкінці квітня. Переговори припинилися після того, як стало відомо про військові злочини військових РФ у Бучі.

Раніше Михайло Подоляк розповів, що РФ йде до поразки у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ