Today.ua

Арестович розповів, чого чекати від окупантів до 9 травня

Російські окупаційні війська до 9 травня через великі втрати можуть перейти до позиційної війни. Надалі вони будуть повністю знищені або Путіну доведеться йти на переговори з Україною. Такий прогноз зробив Олексій Арестович, котрий є радником голови Офісу президента.

За його словами, якщо розпочнеться позиційна війна, то українські захисники знищать російських окупантів до липня 2022 року.

Арестович вважає, що Путін через великі втрати в російських окупаційних військах піде на переговори і погодиться відвести свої військові частини на позиції, які були станом на 23 лютого. Але це стане можливим, якщо міжнародні партнери передадуть Україні достатню кількість військової техніки та зброї.

Нагадаємо, російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. Наразі вони намагаються повністю захопити Донецьку та Луганську області. Проте їхні атаки успішно відбивають бійці ЗСУ.

Станом на 21 квітня 2022 року російські окупаційні війська втратили в Україні близько 21 000 осіб, 829 танків, понад 2000 бойових броньованих машин, а також 172 літаки та 151 вертоліт.

Раніше стало відомо, що у Чорному морі затонув російський крейсер "Москва", який підбили бійці ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ