Today.ua

Шкідливе сусідство на городі: які рослини не можна садити поруч один з одним

Як важливо вибрати правильне місце для посадки того чи іншого овоча, так само важливо знати, які рослини шкодять один одному. Однією з головних помилок городників якраз таки і є неправильне сусідство на городі. Через це плід не тільки може погано розвиватися, а й зовсім загинути.

Морква погано росте поруч з кропом і пастернаком.

Боби і горох краще не саджати поруч з гострим і солодким перцем і буряком. Останній також небажано садити поруч з гірчицею. Алліуми (часник і різновид цибулі) погано розвиваються поруч з бобовими та горохом. Салат краще не садити поруч з бобовими, буряком і петрушкою.

Брюссельська капуста не дасть хороших плодів, якщо садити її поряд з помідорами або полуницею. Цікаво також і те, що і два види капусти - білокачанна і кольорова, не уживаються поруч.

Ні в якому разі не саджайте поряд помідори і кукурудзу, оскільки ці дві рослини схильні до загальної грибкової інфекції. Якщо захворіє один з них, то хвороба перекинеться і на сусіда. Картопля такий овоч, який не уживається майже з усіма. Не саджайте поряд помідори, огірки, дині, кабачки, соняшники і ріпу.

Огірки і помідори не уживаються поруч, а також погано приносять плоди, якщо поряд росте кольорова капуста, картопля, а також ароматні трави: базилік, лаванда, чебрець, кінза і розмарин.

Диню краще садити якомога далі від кабачків, картоплі та огірків.

Спаржа любить багато вільного простору. Її не варто садити поруч з цибулею і часником. Соняшники потрібно взагалі садити якомога далі від будь-яких рослин. Мало того, що вони дають хорошу тінь, так ще і шкаралупа насіння соняшнику містить речовини, які можуть зашкодити іншим рослинам.

Пропонуємо вам також дізнатися, як правильно поливати й удобрювати кабачки і гарбуз, щоб отримати хороший врожай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ