Today.ua

Весна в Україні буде холодною: прогноз погоди від харківського бабака Тимка

В Україні традиційно відзначили День бабака. На біостанції ХНУ ім. Каразіна розбудили бабака, щоб дізнатися, коли закінчиться холод і прийде довгоочікуване весняне тепло.

Згідно з прикметами, збуджений від зимової сплячки бабак прогнозує погоду на найближчу весну. На біостанції в Харківській області розбудили бабака Тимка Третього. Сонного гризуна витягли з його будиночка, але тіні своєї баби не побачив через похмуру погоду. Це означає, що весна буде ранньою, але холодною.

Як розповіла випускниця ХНУ ім. Каразіна та доглядачка біостанції, зоолог Надія Токарська, весна 2022 року в Україні настане вчасно, але вона буде нестабільною, з регулярними температурними "гойдалками" та тривалими періодами похолодання. Цікаво, що інтерес до вихованців харківської біостанції виявляють не лише у День бабака, 2 лютого. Сурок Тимка Третій у 2021 році вибирав найпопулярнішу в Україні страву-антистрес, ним виявився бутерброд із скибочки чорного хліба та шматочка сала. Також бабак "передбачає" курс долара в Україні та результати найважливіших спортивних змагань.

Нагадаємо, в Україні прогнозують фантастичне літо. Прогноз погоди на червень, липень та серпень 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ