Today.ua

Вареники з ягодами на пару: рецепт простого і смачного літнього десерту

Ароматні, ніжні і смачні вареники можна приготувати з будь-якими ягодами. Начинкою може бути малина або полуниця, смородина, черешня, вишня, чорниця або виноград. Такий десерт сподобається дорослим і дітям!

Вареники з ягодами на пару

Інгредієнти:

Для тіста:

Для начинки:

Спосіб приготування:

У велику миску просійте через сито пшеничну муку, змішайте з цукром, содою, сіллю. Зробіть в сухої суміші невелике заглиблення, влийте кефір і перемішайте ложкою. Вимісіть тісто руками, щоб маса вийшла еластичною та майже не липла до рук. Загорніть тісто в харчову плівку, залиште на 20-30 хвилин на кухонному столі. Поки тісто "відпочиває", можна зайнятися приготуванням начинки. Очищені від плодоніжок, кісточок, хвостиків і т.п. ягоди вимийте та висушіть на паперових рушниках. Полуницю поріжте шматочками, інші ягоди залиште цілими.

Розкачайте тісто в пласт товщиною 3-5 мм. Склянкою або кулінарним кільцем виріжте кружечки, в центр кожного покладіть ложку ягід, насипте трохи цукру, змішаного з ваніллю. Скріпіть края пальцями.

Готуйте вареники з ягодами на пару близько 7-9 хвилин, це можна зробити в мультиварці, пароварці або встановивши друшляк з марлею над каструлею з киплячою водою. Перекладіть на тарілку, полийте розтопленим вершковим маслом і відразу подавайте до столу.

Смачного!

Якщо на вулиці особливо жарко, то на десерт можна приготувати смачне домашнє морозиво з ягід або фруктів. Простий і бюджетний рецепт літніх ласощів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ