Ароматні, ніжні і смачні вареники можна приготувати з будь-якими ягодами. Начинкою може бути малина або полуниця, смородина, черешня, вишня, чорниця або виноград. Такий десерт сподобається дорослим і дітям!
Вареники з ягодами на пару
Інгредієнти:
Для тіста:
- 750 г борошна
- 1 ч. л. з гіркою питної соди
- 500 мл кефіру
- 2 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі.
Для начинки:
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 0,5 кг ягід
- 4-5 ст. л. цукру
- 1 пакетик ванільного цукру.
Спосіб приготування:
У велику миску просійте через сито пшеничну муку, змішайте з цукром, содою, сіллю. Зробіть в сухої суміші невелике заглиблення, влийте кефір і перемішайте ложкою. Вимісіть тісто руками, щоб маса вийшла еластичною та майже не липла до рук. Загорніть тісто в харчову плівку, залиште на 20-30 хвилин на кухонному столі. Поки тісто "відпочиває", можна зайнятися приготуванням начинки. Очищені від плодоніжок, кісточок, хвостиків і т.п. ягоди вимийте та висушіть на паперових рушниках. Полуницю поріжте шматочками, інші ягоди залиште цілими.
Розкачайте тісто в пласт товщиною 3-5 мм. Склянкою або кулінарним кільцем виріжте кружечки, в центр кожного покладіть ложку ягід, насипте трохи цукру, змішаного з ваніллю. Скріпіть края пальцями.
Готуйте вареники з ягодами на пару близько 7-9 хвилин, це можна зробити в мультиварці, пароварці або встановивши друшляк з марлею над каструлею з киплячою водою. Перекладіть на тарілку, полийте розтопленим вершковим маслом і відразу подавайте до столу.
Смачного!
Якщо на вулиці особливо жарко, то на десерт можна приготувати смачне домашнє морозиво з ягід або фруктів. Простий і бюджетний рецепт літніх ласощів.