Today.ua

В Україні затопило відомий курорт: бази відпочинку та кафе потопають у воді

Потужні зливи буквально затопили один з найвідоміших курортів на Півдні України. Місцями рівень води досягає сорока сантиметрів. Значно постраждали бази відпочинку і кафе на узбережжі.

Серйозні збитки терпить український курорт Коблево, який розташований в Миколаївській області. За кілька днів тут випала рекордна кількість опадів. Рівень води досягає 40 сантиметрів. Вулиці, багато баз відпочинку, бари і місця для розваг в прибережному Коблево після дощу затопило.

На допомогу місцевим підприємцям і населенню були направлені рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення, співробітники пожежної охорони села Коблево і Галицинівського загону місцевої пожежної охорони.

Фахівці за допомогою обладнання відкачували дощову в найбільш постраждалих районах курортного селища, в мікрорайоні Ракетне урочище, селі Морське Коблевської територіальної громади та селі Галицинове Миколаївського району. Дороги курортної зони виявилися повністю залитими водою, через це на проїжджій частині не видно ям і вибоїн. В результаті, багато автомобілів почали потрапляти в "пастки", з яких самостійно дуже складно вибратися.

"Уже третій день як пішов дощ, вода не відходить, бо їй нікуди йти, тут асфальт лежить, ніхто її не викачує. В магазині стояла вода, повністю все залито було, зараз вичерпуємо все", - розповіла продавець одного з магазинів в Коблево Катерина Лішанкова.

Нагадаємо, раніше аграрії Півдня України повідомили, що близько половини врожаю зернових і плодово-ягідних культур знищили дощі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ